Jedna z moich ulubionych sałatek. Był czas kiedy w domu pojawiała się przy okazji każdej imprezy czy świąt. Niedawno zrobiłam ją ponownie. Chociaż zdarzało się też robić mi ją prędzej ale po prostu nie zawsze robię zdjęcia. tak naprawdę zdjęcia które robię to nawet nie połowa dań które jemy. Wpływa na to wiele czynników i między innym ten najważniejszy – czyli życie poza gotowaniem. Zatem korzystajcie z tego przepisu, bo warto;)
Brokuł ugotować w osolonej wodzie 5 min od zagotowania wody. Odlać wodę i wystudzić. Następnie ugotować jajka na twardo 10min od zagotowania wody - wystudzić i obrać. Na dole miski ułożyć różyczki brokuła. Następnie pokruszoną fetę (ja miałam taką w oliwie ale to bez znaczenia). Potem pokrojone pomidory w kostkę lub koktajlowe na pół. Następnie układany pokornego w kostkę ogórka. Na to majonez i starte jajka. Odstawiamy do schłodzenia. Nie doprawiam, majonez i feta super dodają smaku reszcie składników.Warstwowa sałatka z brokułem
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy