Wszystkie składniki tego dania mówią, że to musi być pyszny obiad. Właściwie tego dnia miałam zrobić pieczone ziemniaczki i kiełbaski ale potem przez myśl mi przeszło, że mogę zrobić coś na dwa dni. zazwyczaj każdego dnia staram się robić inny obiad. Czasami mięsa przerabiam na coś innego. Dla przykładu podam pieczeń – jednego dnia jest z ziemniaczkami, drugiego kroję w kostkę co zostało, robię sos i podaję z kaszą. Niby to samo, a jednak coś innego. A taki chłopski garnek to już całkiem ułatwienie, bo następnego dnia wystarczy podgrzać.
Jakiś czas temu robiłam kociołek z cukinią warto zajrzeć do przepisu, bo tez był bardzo dobry.
Więcej jednogarnkowych dań znajdziecie klikając tutaj.
Kroimy w kostkę kapustę i wrzucamy do garnka. Na tłuszczu podsmażamy cebulkę, wrzucamy do garnka z kapustą. Nic nie mieszamy kapusta ma być na dnie. Następnie podsmażamy pokrojoną marchewkę, kolejno ziemniaki i kiełbasę. Wszystko doprawiamy dolewamy wodę, wrzucamy kilka liści laurowych i kulek ziela angielskiego. Dusimy pod przykryciem ok. 20minChłopski garnek
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy