Ser manouri kupiłam na greckim tygodniu w Lidlu. Leżał sobie dość długo w lodówce. Już kiedyś użyłam go do sałatki, a ym razem dodałam go do krewetek – ten ser jest bardzo delikatny w smaku. Dodał daniu wyjątkowości i sytości.
Krewetki kupuję najczęściej w Biedronce. Jest to związane z tym, że te krewetki są naprawdę czyste. Zawsze może jedna jest do doczyszczenia. Co bardzo ułatwia sprawę przy gotowaniu. Obiad wtedy może być naprawdę szybki;)
Na oliwie podsmażamy czosnek ok. minutę. Dodajemy oczyszczone i rozmrożone krewetki. Podsmażamy je niedługo tak żeby woda wyparowała. Dodajemy pomidory z puszki i wszystko mieszam. Wrzucamy pokruszony ser manouri. Wszystko solimy i smakujemy. Dodajemy część posiekanego szczypiorku (reszta do dekoracji). Najlepiej podać z bagietką.Krewetki z serem manouri
Składniki
Wykonanie
Moja rada
-
02/03/2023 -
06/02/2023 -
06/02/2023
Brak komentarzy