Takie ciasto które wygląda jak drożdżówka ale wcale nią nie jest to chyba moje ulubione. Zawsze wychodzi, a składniki chyba każdy ma pod ręką. Owoce można dowolne zmieniać. Super wychodzi w wersji bez budyniu jednak ja tym razem postanowiłam urozmaicić.
Na samym początku gotujemy budyń i odstawiamy do wystudzenia. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej oraz jogurt lub maślankę - wszystko mieszamy i dodajemy mąkę oraz sodę. Ciasto wykładamy na blaszkę (moja ma 32x22cm). Na górę układam po trochu budyń, a na niego wysypuje owoce. Z mąki, masła oraz cukru ucieramy kruszonkę i posypujemy ciasto. Pieczemy 180’C 40min. Ciasto z budyniem i porzeczkami
Składniki
Wykonanie
-
06/02/2023 -
10/01/2023 -
05/01/2023
Brak komentarzy