ŚNIADANIA

Naleśniki z serem

17/01/2023

Takie naleśniki to jeden z moich smaków dzieciństwa. Pamiętam jak dziś jak wujek nam je robił. Kluczowe wg mnie jest podsmażenie ich na maśle. Zwykłe zawinięcie naleśnika z serem to nie to samo. Jak sobie o niech myślę to chciałabym je zjeść znowu. Świetnie sprawdzą się jako śniadanie jak i podwieczorek.

Naleśniki z serem

Śniadania
bazyliowe.pl Porcje: 4-5szt
Czas przygotowania: 45min

Składniki

  • Naleśniki:
  • 350ml mleka,
  • 150g mąki pszennej,
  • 1 budyń śmietankowy,
  • 2 jajka,
  • 15g cukru (1 łyżka),
  • tłuszcz do smażenia,
  • Nadzienie:
  • 250g twarogu,
  • 200g serka waniliowego,
  • 1 cukier z wanilią (12g),
  • Dodatkowo:
  • 1 łyżka masła (20g),
  • miód,

Wykonanie

1

Wszystkie składniki na ciasto na naleśniki wymieszać rózgą kuchenną lub mikserem.

2

Usmażyć na odrobinie tłuszczu naleśniki średnicy ok. 25cm

3

składniki nadzienia połączyć ze sobą.

4

Posmarować naleśniki i złożyć w trójkąt.

5

Podsmażyć na maśle i gotowe.

Moja rada

Podałam z miodem, płatkami migdałowymi i pomarańczą.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz