Możecie wierzyć lub nie ale wypróbowałam wiele kombinacji zanim doszłam do idealnego chlebka bananowego. Od kilku lat to jest moja ulubiona. Każdy przed tym był zjadliwy ale dopiero ten jest smaczny i znika w mgnieniu oka. Zawsze właśnie w ten sposób wykorzystuję przejrzałe banany. kolejny raz zaznaczam, że nie cierpię marnować jedzenia. Bananom wystarczy kilka dni i już są brązowe. A kto chce takie jeść? Nikt! Ale już chlebek bananowy wygląda zachęcająco mimo, że z tych samych brzydkich bananów;)
Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy resztę składników. Wszystko mieszamy. Przekładamy do foremki (moja 15x15cm) górę posypałam wiórkami kokosowymi. Pieczemy 180’C 50min lub do suchego patyczka. Można dodać orzechy.Chlebek bananowy
Składniki
Wykonanie
Moja rada
-
06/09/2022 -
24/08/2022 -
28/07/2022
Brak komentarzy