Kilka dni temu zrobiłam pieczeń z grzybami. Chciałam znaleźć tanie i łatwe w przygotowaniu danie na świąteczny obiad. Wyszło super. Nakład pracy w zasadzie niewielki, a przepis jest dosłownie dla każdego. Nawet jeśli dopiero zaczynasz przygodę w kuchni poradzisz sobie bez problemu. Pieczeń to danie które naprawdę trudno zepsuć. Taką pieczeń możecie też schłodzić i zjeść na kanapki. W dodatku to dosyć budżetowe danie, a niezwykle pyszne. Do tego buraczki, puree ziemniaczane i macie wyśmienity obiad.
Do garnka żeliwnego wlewamy oliwę, wkładamy mięso. Wlewamy wodę. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy, pokrojoną cebulę oraz grzyby. Pieczemy 160'C 2h Po tym czasie ściągamy pokrywkę i pieczemy 200'C jeszcze 30min. Najlepiej mięso przyprawić dzień prędzej i odstawić do lodówki lub chłodnego miejsca.Pieczeń z grzybami
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy