Pasty kanapkowe zazwyczaj przygotowuję sama. Nie jest tajemnicą, że tylko w takiej domowej będziemy mieli prawdziwie rybną pastą, a nie majonez z dodatkiem ryby. Niestety sklepowe pasty rybne pozostawiają wiele do życzenia. Zrobienie takiej pasty to z pewnością czas porównywalny do wyjścia po nią do sklepu. akurat w moim przypadku 😉 Robiłam już pastę z różnych ryb. W każdej możecie tą rybę dowolnie zmienić i czy użyjecie wędzonej czy upieczonej ryby taka pasta zawsze będzie smaczna. U mnie najczęściej jest to pasta z makreli, bo po prostu najłatwiej ją kupić. Ale zdarzyło mi się przy okazji obiadu upiec duży kawałek łososia albo pstrąga i zrobić z niego pastę. Do tego świeże bułeczki albo chleb i mamy super śniadanie lub kolację.
Makrelę obieramy dokładnie żeby nie było ości. Mięso rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę ogórki. Doprawiamy i mieszamy z majonezem.Pasta z makreli
Składniki
Wykonanie
-
27/09/2022 -
22/06/2022 -
23/12/2021
Brak komentarzy