ŚNIADANIA

Pasta z makreli

29/09/2021

Pasty kanapkowe zazwyczaj przygotowuję sama. Nie jest tajemnicą, że tylko w takiej domowej będziemy mieli prawdziwie rybną pastą, a nie majonez z dodatkiem ryby. Niestety sklepowe pasty rybne pozostawiają wiele do życzenia. Zrobienie takiej pasty to z pewnością czas porównywalny do wyjścia po nią do sklepu. akurat w moim przypadku 😉 Robiłam już pastę z różnych ryb. W każdej możecie tą rybę dowolnie zmienić i czy użyjecie wędzonej czy upieczonej ryby taka pasta zawsze będzie smaczna. U mnie najczęściej jest to pasta z makreli, bo po prostu najłatwiej ją kupić. Ale zdarzyło mi się przy okazji obiadu upiec duży kawałek łososia albo pstrąga i zrobić z niego pastę. Do tego świeże bułeczki albo chleb i mamy super śniadanie lub kolację.

Pasta z makreli

Śniadania
bazyliowe.pl Porcje: 8-10
Czas przygotowania: 20min

Składniki

  • 1 wędzoną makrelę ~200g,
  • 4-5 średnich ogórków konserwowych,
  • pęczek szczypiorku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • szczypta soli i pieprzu,

Wykonanie

1

Makrelę obieramy dokładnie żeby nie było ości.

2

Mięso rozdrabniamy widelcem.

3

Dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę ogórki.

4

Doprawiamy i mieszamy z majonezem.

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ RÓWNIEŻ

Brak komentarzy

Zostaw komentarz