Ostatnio kupiłam taki wielki kalafior, ze jedliśmy go na obiad i jeszcze tyle zostało… Zrobiłam wiec z niego sałatkę. Uwielbiam trochę takiej sałatki zabrać do pracy. Zawsze każdą robię po prostu z tego co mam. Mało kiedy planuję. Staram się zużywać to co akurat jest – ewentualnie coś dokupić. tak właśnie powstają najlepsze i najszybsze połączenia smakowe. Tutaj sprawdza się reguła, że najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Kalafior ugotować w osolonej wodzie 15min od zagotowania. Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Wszystko wystudzić. Filet pokroić w kostkę, pietruszkę posiekać. Z groszku i kukurydzy zlać wodę. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić wystarczy szczypta każdej przyprawy.Sałatka kalafior i wędzony kurczak
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy