Jeśli wchodzisz na ten wpis to zapewne je lubisz:) Ja uwielbiam i cieszę się, że mam z kim je jeść. Ogólnie uważam, że w związku dopasowanie kulinarne jest bardzo ważne. Nie wyobrażam sobie tego, że przygotowuję super kolacje, a ktoś nie je krewetek. U nas na szczęście oboje lubimy jeść i nie jesteśmy wybredni. Naprawdę jest bardzo mało potraw których nie jem. Owoce morza, ryby, mięso, zupy dosłownie w każdej kategorii jest multum pyszności. nie wspominam o deserach, bo to oczywiste. Krewetki przygotowałam tak jak najczęściej robię. To najprostszy, a zarazem najpyszniejszy przepis na krewetki.
Krewetki rozmrozić, oczyścić. Na oliwie lekko podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dosłownie 5min, dorzucamy krewetki, szczyptę chili oraz sól i smażymy kolejne 5-10min będzie widać kiedy będą gotowe, bo się skurczą. Dorzucić posiekany szczypiorek i gotowe. Używam krewetek mrożonych.Krewetki z czosnkiem
Składniki
Wykonanie
Moja rada
Brak komentarzy