Jak tylko zaczyna się sezon na młode ziemniaki, rzodkiewkę i koperek warto zrobić taką sałatkę. O tej porze roku to wszystko ma najlepszy smak. Kiedyś przez przypadek zrobiłam tą sałatkę. Zawsze do grilla mieliśmy różne warzywa albo upieczone na grillu albo po prostu pomidorki ze szczypiorkiem. Nie jemy do grilla pieczywa więc wymyśliłam ziemniaczaną sałatkę. Wracałam do tego przepisu wiele razy. Taka sałatka to też świetne uzupełnienie obiadu.
Podobną sałatkę grillową ale z ogórkiem małosolnym znajdziecie tutaj.
Ziemniaki oczyszczamy (można obrać) gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli 20-30min od zagotowania wody. Odstawiamy do wystudzenia. Ziemniaki oraz rzodkiewkę kroimy w ćwiartki, siekamy koperek i mieszamy wszystko z jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki i rozpalamy grilla;)Sałatka grillowa z ziemniakami i rzodkiewką
Składniki
Wykonanie
Brak komentarzy